• Nuami Dinescu

    Nuami Dinescu "M-am intalnit cu teatrul din anii ’80 din liceu si de atunci, cum-necum, fara sa am un plan precis, viata mea s-a invartit in jurul lui. Chiar daca joburile mele au fost de alta natura, teatrul a fost mereu cel care mi-a incheiat ziua. Indraznesc sa spun ca sunt un om care si-a urmat visul in tacere, cu consecventa si cu dragoste. Am trecut prin trupe de teatru mari, am luat premii la festivaluri, inclusiv la Festivalul Tinerilor actori de la Costinesti (azi Gala Hop!), am fost actor angajat la teatre mari - Resita, Brasov, Craiova, Ploiesti, de unde, dupa 4 ani de spectacole de drama sau de revista, drumul meu a cotit-o in televiziune si asa a mai aparut o alta iubire in viata mea - intalnirea publicului de dincolo de sticla.
    Am terminat un liceu de constructii si, din 1997, alaturi de diploma mea de dulgher, mi-am castigat si diploma de actor, cu mare bucurie pentru notele de 10 la actorie semnate Dem Radulescu, Adrian Pintea. Daca ar trebui sa scriu ceva pe cartea mea de vizita, acesta e singurul lucru pe care il spun cu mandrie - Bibanu si Adrian Pintea mi-au dat 10.
    Dincolo de toate sunt un om caruia ii place sa impartaseasca tot ce stie, tot ce a invatat singur sau de la altii, tot ce a experimentat, din drag de oameni si cu bucurie. Pentru ca cel mai mult in viata conteaza oamenii de langa noi. Si, daca ei sunt bine, echilibrati si veseli e semn ca ce facem e bine. Ca ne-am gasit rostul si misiunea."

    Mai multe despre Nuami Dinescu gasiti pe www.nuami.ro sau in cartea ei, "Eu nu sunt Tanta", editura Cartea de Suflet.